Fremste Storgrovhøe

Dato: 10. juni 2007

Høyde: 2253 m.o.h
Primærfaktor: 60
Kart: 1518 II "Galdhøpiggen"
Koordinater: 0461715 - 6835395

Bakarste Storgrovhøe

Dato: 10. juni 2007

Høyde: 2259 m.o.h
Primærfaktor: 180
Kart: 1518 II "Galdhøpiggen"
Koordinater: 0461180 - 6834670

Storgrovtinden

Dato: 10. juni 2007

Høyde: 2229 m.o.h
Primærfaktor: 30
Kart: 1518 II "Galdhøpiggen"
Koordinater: 0461135 - 6834450

Dagens tur starter fra Ytterdalssætri i Leirdalen. Vi skal besøke begge Storgrovhøen og Storgrovtinden. I lett terreng går vi innover til vi krysser Heimre Illåe, og her starter oppstigningen for fullt. Vi er snart oppe i steinur som vi faktisk har som underlag hele veien til topps. Den virker uendelig, men etter 4 timers rangling er vi ved toppvarden til Fremste Storgrovhøe. Fantastisk utsikt til alle kanter. Vi ser Veslegaldhøpiggen, Galdhøpiggen, Hestbreapiggene, Skardstinden, Hurrungane osv.

Men vi må videre, og etter en halvtime er vi på Bakarste Storgrovhøe. Vi er litt spente på den videre ruta ut til Storgrovtinden, for vi har lest at den har et utsatt punkt. Vi tar for sikkerhets skyld på oss klatreutstyr og tar med oss 30 meter tau. Ved det utsatte punktet finner vi et egnet rapellfeste som vi vurderer. Men, først tar vi en rekognoseringstur for å se om punktet lar seg omgås. Og det viser seg å være mulig å ta seg ned ved å holde mot vest et stykke, før man runder av mot øst. For deretter å slippe seg ned i skaret som deler ryggen ut til Storgrovtinden i to. Det mest utsatte punktet er der hvor vi må opp igjen for å komme på ryggen. Når Arne (som ikke har problemer med å ta seg opp på ryggen) legger ut tau, kommer vi andre også greit opp. Vi er veldig forsiktige da det er noe løs stein i renna.
Siste biten ut til toppen er en fornøyelse å gå.

Etter noen minutter på toppen må vi starte på returen. Første utfording er å slippe seg ned i skaret igjen, noe som viser seg å gå greit med tauhjelp. Snart er vi oppe ved sekkene som vi satte igjen like innunder toppen av Bakarste Storgrovhøe. Her koser vi oss med god mat og drikke før returen ned steinura starter for fullt.

Etter tre timers gange er vi ved utgangspunktet.
Været i dag er enda flottere enn gårdsdagens. Noe som også fører til hard smelting i fjellet. Vi ser bl.a et par toppskavler som løsner på motsatt side av dalen. Det bråker noe voldsomt når snøen raser nedover selv om det er langt unna. Ellers er det mye blomster å se i fjellet. Turen varte i 9 timer og var 14,5 km lang.


Fauna:
Skjære, linerle, strandsnipe, løvsanger, heipiplerke, gjøk, sivspurv, blåstrupe, steinskvett, snøspurv, fjellrype, ravn, gulerle.
Ingen spor.


For å se hele albumet fra turen, klikk her...

Vårt rutevalg hentet fra GPS:


Forrstørret utsnitt av toppene:



  |   Hovedside   |   Blogg   |   2000-metringene   |   Tur-rapporter   |   Bilder   |   Om oss og prosjektet   |   Linker   |   Gjestebok   |   E-post   |